ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Traian Băsescu, a atacat Guvernul Victor Ponta pentru emiterea ordonanței care a modifica Codul de Insolvență, acuzând faptul că are prevederi discriminatorii și ar urmări punerea sub control politic a audiovizualului.
Întreruperea emisiei înainte de validarea planului de reorganizare nu face decât să aducă structurile din audiovizual, televiziuni sau radio-uri , în situaţia de faliment direct. Pentru că aceste întreprinderi private nu trăiesc decât din publicitate. Faptul că televiziunilor li se aplică un tratament discriminatoriu arată că, spre deosebire de Adrian Năstase, Victor Ponta este mult mai hotărât să pună sub control audiovizualul".

 

Șeful statului a declarat că această ordonanță reprezintă "un pas uriaș în afara democrației"

Totodată, președintele a mai spus că a constatat încălcarea acordului instituțional cu premierul și că a hotărât declanșarea mecanismului de consultare.

Nici privatizările guvernului Ponta nu au scăpat președintelui. Traian Băsescu a spus despre privatizarea CFR Marfă că este un dosar care "mai devreme sau mai târziu va face obiectul unei anchete DNA. Eu doar spun: Nu mai modificaţi condiţiile în care se face plata la CFR Marfă. Băieţi, dacă o să vă ia (DNA - n.r.), o va face pe ce aţi făcut până acum în procesul de privatizare a CFR Marfă".

Președintele consideră că menținerea în Guvern a lui Liviu Dragnea, cercetat de DNA, este o mare greșeală.
Începând de astăzi avem o respingere a unei solicitări a DIICOT pentru începerea urmăririi penale a unui membru al Guvernului, a ministrului Economiei. Nu fac niciun alt comentariu, pentru că nu-i treaba mea dacă e îndreptăţită sau nu solicitarea Parchetului. Dar această blocare a accesului Parchetului la un membru al Guvernului este o greşeală, cum cred că este o greşeală şi menţinerea domnului Liviu Dragnea în Guvern. Probabil că USL nu mai simte nicio responsabilitate pentru un raport MCV bun. Este mai important pentru ei să-şi apere oamenii decât să permită ţării să aibă un raport favorabil. Este clar că politicul este o frână în calea României spre Schengen.