ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu a spus că știa de nominalizarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de prim ministru de dinainte ca aceasta să fie făcută publică.

Fostul șef al statului a fost întrebat cum de presa externă a vehiculat numele lui Dacian Cioloș la puțin timp după demisia lui Victor Ponta, pe 4 noiembrie, dar românii nu au știut cu siguranță numele noului premier decât în ziua nominalizîrii, pe 10 noiembrie.

"Am știut și eu dinainte și este obligația oricărui președinte să fie pregătit pentru situații în care ar trebui să desemneze un prim-ministru. Problema este dacă soluția pe care a dat-o domnul președinte Iohannis va putea materializa solicitările străzii. Sunt convins că un guvern de tehnocrați nu poate face mari reforme, pentru a nu deranja clasa politică. Domnul Cioloș nu a venit cu cabinetul în buzunar. PSD i-a recomandat 5-6 miniștri, PNL i-a recomandat vreo 5-6, Cotroceniul i-a recomandat vreo 3, alte instițutii vreo 3", a spus fostul președinte pentru unde.tv.

Traian Băsescu a mai precizat că este convins că a existat o înțelegere între noul guvern și parlamentari, pentru a primi voturile necesare investiturii.

"Cum credeți că primeau voturile, dacă nu exista înțelegerea că nu se ating de numărul de parlamentari, de alegerea într-un tur la primărie? Un guvern e condiționat de la instalare", a mai spus Traian Băsescu.

În final, Băsescu a menționat că speră ca Guvernul Cioloș "să nu ne scoată din orbita Uniunii Europene".