ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Traian Băsescu l-a dat în judecată, de ziua sa, pe senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu, solicitând daune morale de 100 de lei, după ce fostul ziarist că șeful statului ar fi primit mită pentru susţinerea proiectului minier de la Roşia Montană.
În plângerea înaintată de Traian Băsescu, se arată că "acuzaţiile făcute de curând comportă o gravitate deosebită întrucât asociază persoana subsemnatului în calitate de demnitar public cu o activitate infracţională. Este limpede că astfel de acuzaţii sunt de natură să creeze suspiciuni şi insecuritate faţă de activitatea subsemnatului având urmări deosebit de dăunătoare pentru desfăşurarea mandatului încredinţat.

Sorin Roșca Stănescu susține că declarațiile lui Traian Băsescu în favoarea proiectului minier de la Roșia Montană au darul de a crește prețul acțiunilor companiei Gold Corporation.
Evidenţa politicienilor mituiţi, a unei bune părţi, nu chiar a celor mai importanţi, o are Corina Vinţan, care a fost purtător de cuvânt în Ministerul de Externe, mâna dreaptă a lui Răzvan Ungureanu, care şi-a făcut un ONG care are un contract cu Gold Corporation, care primeşte sume uriaşe de bani care apoi, de la doamna Vinţan, în baza unor contracte, sunt virate în beneficiul unor politicieni.

Pe această listă se află și numele lui Traian Băsescu, om care azi ţine un discurs în favoarea proiectului Roşia Montană şi cu două zile înainte de o afirmaţie de genul ăsta, creşte, cineva cumpără acţiuni.

De asemenea, Sorin Roșca Stănescu afirmă și faptul că una din dovezi este constituită de faptul că ar fi imposibil ca președintele să nu fi fost informat de serviciile secrete de ilegalitățile comise de autorități în proiectul minier de la Roșia Montană.
Comisia specială instituită de Parlamentul României este în plin proces de elaborare a unui raport. Cu certitudine nu vor fi ocolite nenumăratele ilegalități săvârșite, de-a lungul timpului, de importanți funcționari ai statului, prin care Gold Corporation a obținut o serie de favoruri, prin prejudicierea avutului public. Traian Băsescu, în calitate de președinte al României și de principal beneficiar al informațiilor furnizate de comunitatea serviciilor secrete, nu avea, de-a lungul timpului, cum să nu fie pus la curent, în detaliu, cu o serie de acte și fapte ilegale care, iată, într-un termen record, au intrat în posesia membrilor Comisiei Roșia Montană. În consecință, nereactionand, ci, dimpotrivă, făcând repetate declarații în favoarea acestui proiect, Traian Băsescu a devenit complice.

Primul conflict major între Traian Băsescu și Sorin Roșca Stănescu a avut loc în 2005, după ce premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu a refuzat să mai declanșeze procedura alegerilor anticipate, după o întâlnire pe care a avut-o cu Sorin Roșca Stănescu și Dinu Patriciu, la Snagov. Șeful statului l-a acuzat imediat pe primul-ministru că dorește să aibă la guvernare parteneri din afara partidelor și l-a acuzat pe fostul ziarist că l-a amenințat cu represalii mediatice.

Actualul senator PNL l-a dat în judecată pe președinte pentru acele acuze, iar procesul se află încă pe rolul instanțelor de judecată.