Contractul a fost atribuit pentru suma de 170,17 milioane lei (36,6 milioane euro), însă fusese estimat la o valoare mai mare, de 190 milioane lei (41 milioane euro), potrivit clubferoviar.ro
 
La începutul lunii mai 2018, Primăria Cluj-Napoca a depus cereri de finanțare în valoare de peste 100 de milioane de euro pentru susținerea transportului electric nepoluant în oraș, fiind cuprinsă și achiziția celor 22 de tramvaie noi.
 
Astra Vagoane Arad este unic ofertant în alte două licitații pentru furnizarea de tramvaie noi, la  Oradea, 20 de tramvaie și 18 în municipiul  Galați. Aceste oferte sunt în curs de evaluare.
 
Anul acesta o serie de alte orașe au anunțat achiziționarea de tramvaie noi, licitațiile fiind deja lansate în orașe precum  Arad  și  Timișoara  sau în diverse etape preliminare în orașe precum  Craiova,  Brăila,  Ploiești  sau  Iași. Un alt proiect semnificativ a fost anunțat la București  și prevede achiziția a 100 de tramvaie noi, potrivit Digi24. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews