ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe Transalpina va fi fin nou şantier. Lucrările vor fi făcute, de data aceasta, de Compania de Drumuri, după ani de procese cu firma care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea drumului. Şoseaua, considerată una dintre cele mai frumoase din Europa, ar urma să fie redeschisă la vară, potrivit tvr.ro.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

Drumul Naţional dintre Bengeşti şi Sebeş are nevoie urgentă de lucrări de consolidare. Compania de drumuri deshide şantierul după ce a obţinut în instanţă dreptul de a prelua şoseaua de la firma Romstrade care este în faliment. Preluarea este provizorie.

Lucrările au fost abandonate acum doi ani, structura de rezistenţă s-a degradat din cauza scurgerilor de apă şi a zăpezii, iar şoseaua ar putea ceda oricând. Compania de Drumuri va începe lucrările pe Transalpina de îndată ce se topeşte zăpada, care, pe alocuri, depăşeşte acum un metru şi jumătate.

În 2008, Romstrade câştiga licitaţia pentru reabilitarea Transalpina şi urma să modernizeze drumul într-un an şi jumătate. Lucru care nu s-a întamplat, CNADNS a suspendat contractul. Romstrade a intrat în insolvenţă. Dar nu a renunţat la contract. Aşa s-a ajuns ca acum instanţa să decidă viitorul celui mai frumos drum din România. Proprietarii de pensiuni din zonă au avut cel mai mult de suferit în toţi aceşti ani.

Transalpina are 148 de kilometri. Jumătate au fost reabilitaţi de Romstrade. În acest moment, se circula între Bengeşti şi Rânca. Restul drumului va fi deschis circulaţiei cân d vremea va permite.