Transgaz a anunțat vineri prin intermediul unui comunicat de presă finalizarea procesului de privatizare a Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz și pregătirea lucrărilor de construcții la gazoductul Ungheni-Chișinău. Ceremonia de semnare a documentației de privatizare a avut loc în prezența ministrului român al Economiei, Dănuț Andrușcă, a ministrului Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova, Chiril Gaburici și a directorului general al Transgaz, Ion Sterian.
 
„Finalizarea privatizării avut loc în acord cu calendarul tranzacției convenit prin contract și cu deciziile acționarilor noștri, exprimate în organele corporative ale societății, fiind rezultatul unui proces extrem de complex de îndeplinire a condițiilor necesare pentru realizarea acesteia, care a implicat alocarea de eforturi substanțiale de către ambele părți.(…) În perioada imediat următoare, în calitate de asociat unic al Eurotransgaz, ne vom asigura de îndeplinirea pașilor prealabili începerii lucrărilor de construire a gazoductului Ungheni-Chișinău, constând în finalizarea reorganizării entității privatizate și lansarea, în acord cu legislația Republicii Moldova, a procedurilor de achiziții a lucrărilor și serviciilor necesare pentru realizarea gazoductului” a declarat directorul general al Transgaz, Ion Sterian.
 
Gazoductul Ungheni-Chișinău este o conductă de aproximativ 120 km, dotată cu 4 stații de reglare-măsurare a presiunii gazelor naturale, un nod de măsurare gaze bidirecțional și un complex administrativ. „Prin crearea premiselor necesare construirii gazoductului Ungheni – Chișinău, care va contribui la creșterea securității energetice a Republicii Moldova, diversificând sursele de aprovizionare cu gaz pentru piața internă, odată cu interconectarea la infrastructura europeană de transport gaze naturale, privatizarea Vestmoldtransgaz reprezintă un moment istoric atât pentru piața de gaze naturale din Republica Moldova, cât și pentru relațiile dintre cele două state. De asemenea, prin realizarea și operarea acestui proiect, care va conduce la extinderea activității Transgaz în Republica Moldova, Transgaz își va reconfirma statutul de jucător regional” se mai arată în comunicat. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews