Republica Moldova va fi conectată la rețeaua românească de gaze până cel târziu la începutul lui 2020, dau asigurări oficialii Transgaz. Odată cu racordarea, Moldova dobândește acces la infrastructura europeană de transport și va putea primi gaze din mai multe surse.

Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău, care va permite alimentarea cu gaz din România a Republicii Moldova, vor fi gata în cel mult un și jumătate. Ion Sterian, directorul general al Transgaz, a dat asigurări în acest sens la Adunarea Generală a „Gas Infrastructure Europe”, care a avut loc la Bucuresti: „În 2019 – prima parte a anului 2020, vom reuși ca Republica Moldova să fie conectată la infrastructura europeană de transport gaze. Adică putem duce gaze în primul rând din România, din Marea Neagră. Putem duce gaze la Chișinău chiar și din Marea Nordului”.
 
La începutul acestui an, compania Transgaz din România a câștigat concursul de privatizare a Vestmoldtransgaz, operatorul sistemului de transport de gaze naturale de peste Prut. Compania a fost scoasă la privatizare de guvernul Republicii Moldova la un preț de 180 milioane de lei moldovenești, adică aproximativ 9 milioane euro. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews