ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile de la Moscova au inlclus filiala rusă a organizației anticorupție Transparency International pe lista „agenților străini”. Controversată, denumirea este atribuită ONG-urilor de la Moscova care primesc fonduri din străinătate. Organizația a anunțat că va face recurs la această decizie.

[P]  Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

Ministerul rus al Justiției a precizat că a luat această decizie în urma unui control efectuat de către Pocuratura rusă.
„Încercăm să verificăm detaliile acestei decizii. Nimeni nu ne-a spus nimic în legătură cu această situație", a declarat pentru AFP responsabilul cu probleme juridice al organizației în Rusia, Denis Primakov, conform site-ului Il Fatto Quotidiano.

Filiala rusă a Transparency International a fost deschisă în 1999 și se ocupă de combaterea corupției și de promovarea conceptelor anticorupție în Rusia, conform site-ului oficial.

Deputații ruși au votat în 2012 o lege care obligă ONG-urile ce primesc finanțare din străinătate și au o „activitate politică" să se înregistreze ca „agenți străini" și să se afișeze ca atare în orice comunicare sau activitate publică.

ONG-urile interpretează lega drept o tentativă de a reduce la tăcere a acelor organizații care l-au criticat pe Putin.