ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Admiratorii Capitalei se pot înscrie să participe la trasee culturale gratuite prin vechile cartiere și mahalale bucureștene începând de sâmbătă, informează un comunicat al organizatorilor, Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN).

Primul traseu cultural se va desfășura în perioada 29 martie — 13 aprilie, în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 17.00, și va avea ca punct de plecare baza Dealului Patriarhiei — Piața Unirii.

ARCEN îi invită pe bucureșteni să descopere Povestea Mahalalei Flămânda, într-un traseu pietonal de o oră și jumătate, desfășurat în perimetrul străzilor Bibescu Vodă — Piața Unirii — Dealul Patriarhiei — Str. Ienăchiță Văcărescu — Str. Principatele Unite — Str. Olimpului — Piața Concordiei — Calea Șerban Vodă — Str. Bibescu Vodă.

Traseul din Mahalaua Flămânda cuprinde istorii și povești despre primele linii de tramvai din Capitală, despre covrigării, despre râul Dâmbovița, despre grădinile din București, despre drumul pe care au intrat în Capitală zeci de domnitori fanarioți, povești despre personalitățile de temut ale mahalalei, despre viața din timpul nopții prin marginea orașului București, devenită astăzi centrul Capitalei, dar și despre meșteșugarii și comercianții de cartier din timpurile trecute ale orașului.

ARCEN își propune prin intermediul acestui proiect să atragă atenția asupra memoriei și identității orașului București, vechile cartiere ale Capitalei reprezentând insule de identitate, zone construite care datează din secolul al XIX-lea, și care păstrează memoria vechiului oraș București, cartiere parțial salvate de la distrugerile regimului comunist, dar aflate azi sub presiunea demolărilor iresponsabile ale dezvoltării urbane haotice.

Potrivit organizatorilor, "Prin Bucureștii ce se duc" este un proiect realizat din dragoste pentru oraș și pentru locuitorii lui.