Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2013 a fost atribuit profesorilor americani Eugene Fama, Lars Peter Hansen şi Robert Shiller, pentru lucrările lor în domeniul analizei preţurilor pe pieţele financiare, a anunţat, luni, la Stockholm, Comitetul Nobel.

Eugene F. Fama şi Lars Peter Hansen, ambii profesori la Universitatea din Chicago, alături de Robert J. Shiller, profesor la Universitatea Yale, au fost recompensaţi cu "Premiul Băncii Suediei în ştiinţe economice în memoria lui Alfred Nobel", după cum este numele oficial al premiului, şi opt milioane de coroane (1,2 milioane de dolari) pentru "analizele lor empirice asupra preţurilor activelor".

Nobelul pentru Economie încheie sezonul 2013 al Premiilor Nobel. Pe lista laureaţilor se mai află François Englert şi Peter W. Higgs (Nobelul pentru Fizică), Martin Karplus, Michael Levitt şi Arieh Warshel (Chimie), James E.Rothman, Randy W.Schekman şi Thomas C.Sudhof (Medicină), Alice Munro (Literatură) şi Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (Pace).

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.