Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2013 a fost atribuit profesorilor americani Eugene Fama, Lars Peter Hansen şi Robert Shiller, pentru lucrările lor în domeniul analizei preţurilor pe pieţele financiare, a anunţat, luni, la Stockholm, Comitetul Nobel.

Eugene F. Fama şi Lars Peter Hansen, ambii profesori la Universitatea din Chicago, alături de Robert J. Shiller, profesor la Universitatea Yale, au fost recompensaţi cu "Premiul Băncii Suediei în ştiinţe economice în memoria lui Alfred Nobel", după cum este numele oficial al premiului, şi opt milioane de coroane (1,2 milioane de dolari) pentru "analizele lor empirice asupra preţurilor activelor".

Nobelul pentru Economie încheie sezonul 2013 al Premiilor Nobel. Pe lista laureaţilor se mai află François Englert şi Peter W. Higgs (Nobelul pentru Fizică), Martin Karplus, Michael Levitt şi Arieh Warshel (Chimie), James E.Rothman, Randy W.Schekman şi Thomas C.Sudhof (Medicină), Alice Munro (Literatură) şi Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (Pace).
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews