ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, Tribunalul București a admis cererea societăţii care administrează clubului FC Dinamo de deschidere a procedurii generale a insolvenţei și a hotărât ca termen pentru continuarea procesului data de 10 septembrie, informează mediafax.ro.

"Admite cererea debitorului  FC Dinamo 1948. Deschide procedura generală a insolvenţei. Termen pentru continuarea procedurii la 10.09.2014. Desemnează administrator judiciar pe CII Dascăl Cătălin Andrei care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 20 raportat la art. 49 al.1 lit. a din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu o remuneraţie de 1500 lei din averea debitorului.", se arată în soluţia pronunţată joi de Tribunalul Bucureşti, după ce miercuri a avut loc al doilea termen în dosarul înregistrat la 13 mai, la Tribunalul Bucureşti, prin care clubul condus de Ionuţ Negoiţă solicita deschiderea procedurii de insolvenţă.

Potrivit legislaţiei UEFA, un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă, UEFA permițând înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.

Formaţia condusă de Flavius Stoican a ocupat poziţia a patra în clasamentul Ligii I la finalul sezonului, loc care îi permitea să participe în turul doi preliminar al Ligii Europa, ediţia 2014-2015, iar următoarea echipă în clasament care deţine licenţă pentru cupele europene este CFR Cluj.