ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Triunghiul Bermudelor şi fenomenele inexplicabile care s-au petrecut de-a lungul timpului aici ar putea fi explicate în curând, cu ajutorul altui fenomen misterios care s-a produs de curând în Siberia.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

În acest an, trei cratere imense au apărut în Siberia, dând naştere unor numeroase teorii privind cauza apariţiei acestora, dar şi dând prilejul de a încerca explicarea misterelor din Triunghiul Bermudelor, informează Daily Mail.

În luna iulie a acestui an, un crater uriaş, cu 80 de metri diametru şi 30 de metri adâncime, s-a format brusc în Peninsula Iamal, din Siberia, într-o provincie al cărei nume se traduce "Capătul lumii", determinându-i pe oamenii de ştiinţă să se deplaseze de urgenţă în regiune, pentru a cerceta fenomenul misterios.

Ulterior, alte două cratere, de 15 metri şi 4 metri adâncime, au apărut în alte două regiuni din Siberia. După studiile făcute în zonă, experţii ruşi au ajuns la concluzia că aceste cratere au fost provocate de explozii de gaze naturale, care au legătură cu încălzirea globală.

"Craterul reprezintă cel mai probabil rezultatul acumulării unei presiuni excesive sub pământ, din cauza schimbărilor de temperatură din regiune", a declarat Andrei Plekhanov, un reputat cercetător de la Centrul pentru studii arctice.

Acastă presiune excesivă a dus la producerea unor explozii, care s-ar fi putut produce, de-a lungul timpului, şi în Triughiul Bermudelor.

În Triunghiul Bermudelor au dispărut de-a lungul timpului fără urmă mai multe avioane şi nave şi până acum nimeni nu a reuşit să explice satisfăcător unde anume sunt acestea acum şi ce s-a întâmplat cu ele.