ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a aprobat un plan de extindere a cooperării militare cu Israelul. Planul prevede întărirea bazelor americane din Israel și furnizarea către armata israeliană de echipamente capabile să contracareze un atac cu rachete al Iranului. 
 
Forțele aeriene ale statului evreu vor primi un număr însemnat de avioane-cisternă Boeing KC-46, care permit alimentarea în aer a aparatelor de atac și oferă un plus considerabil de flexibilitate flotei de război. Acest tip de avion fusese refuzat Israelului de către Administrația Obama pentru a fi evitate atacurile asupra facilităților nucleare iraniene, obiective principale pentru statul evreu. Aprobarea planului apare în contextul în care secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că Alianța nu va interveni pentru apărarea Israelului, dacă această țară va fi ținta atacurilor iraniene.