ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a postat pe Tweeter un mesaj pentru președintele iranian Rouhani, în care îi cere să nu mai amenințe SUA vreodată sau va suporta consecințe istorice. Mesajul a fost postat după avertismentul lui Rouhani către Trump, potrivit căruia politicile ostile la adresa Iranului ar putea duce la "mama tuturor războaielor". 
 
Trump i-a cerut lui Rouhani să pună capăt retoricii anti-SUA, întrucât riscă să sufere „consecințe pe care puțini le-au suferit vreodată, pe parcursul istoriei. Nu mai suntem o țară care să suporte cuvintele voastre demente, pline de violență și de moarte. Fii precaut!” Anterior, Rouhani îl avertizase pe Trump să oprească „joaca sa cu coada leului„ și amenințările la adresa Iranului, „altfel veți regreta.”
 
Tensiunile dintre cele două țări sunt în creștere. La începutul acestui an, Președintele Trump a retras SUA din acordul internațional menit să împiedice Teheranul să dezvolte o armă nucleară, după care a ordonat impunerea sancțiunilor americane. Rouhani l-a atacat pe Trump pentru decizia luată dar și pentru mutarea ambasadei SUA în Ierusalim, respectiv interzicerea vizei de călătorie pentru toți cetățenii din anumite țări cu majoritate musulmană.