ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexis Tsipras, premierul Greciei, acuză Grecia şi Portugalia că au conspirat pentru a-i demite guvernul.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Tsipras susţine că spaniolii şi portughezii care se află acum la guvernare în cele două state nu vor ca schimbarea produsă în Grecia să fie una de succes deoarece se tem pentru propriile poziţii, motiv pentru care îşi doresc ca SYRIZA să eşueze.

"Planul lor (n.r. - Spaniei şi Portugaliei) era şi este de a da jos, de a înlocui sau de a aduce guvernul nostru spre o predare necondiţionată în faţa programului de salvare, înainte ca munca noastră să dea roade. Scopul lor principal este de a termina cu mişcarea anti-salvare, cu formaţiunile de stânga, şi cu guvernul înainte de alegerile din Spania", a acuzat Tsipras, conform Digi24.

Alexis Tsipras şi partidul său au ajuns la putere în Grecia promiţând renunţarea la împrumuturile din străinătate şi la austeritate. Până acum, acesta a eşuat, fiind nevoit să apeleze în continuare la finanţarea externă.

În Spania şi Portugalia există mişcări politice similare, care au mare priză la electorat.