ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul de Externe informează că, în cursul dimineţii de joi, au avut loc operaţiuni de evacuare a celor patru români blocaţi alături de alţi 120 de turişti străini în Parcul Naţional Taman Negara din Malaysia, aceştia îndreptând-se în prezent spre capitala Kuala Lumpur.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Potrivit Mediafax, în cursul dimineţii de joi au fost iniţiate "operaţiuni complexe de evacuare a celor patru turişti români sinistraţi alături de ceilalţi 120 de turişti străini în Parcul Naţional Taman Negara din Malaysia".

Operaţiunile de evacuare au fost realizate cu succes, cu ajutorul elicopterelor şi bărcillor de salvare, în pofida condiţiilor meteorologice nefavorabile. Toţi turiştii au fost transportaţi în apropierea oraşului Jerantut, într-o zonă sigură. Din această locaţie, întregul grup a fost îmbarcat în microbuze şi se află în drum spre Kuala Lumpur.

MAE mai precizează că Ambasada României la Kuala Lumpur a ţinut legătura atât cu cei patru cetăţeni români, cât şi cu autorităţile malaysiene pe tot parcursul nopţii de miercuri spre joi, dar şi al dimineţii de joi, rezultând că aceştia sunt într-o stare de sănătate bună.