ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefii unităților de parașutiști ale armatei, trupele de jandarmi ”Berkut”, trupele speciale Alfa și serviciul de informații al armatei au declarat la Kiev că nu vor mai interveni în nici o acțiune îndreptată împotriva poporului. Rada Supremă a luat poziție încă o dată împotriva manifestărilor de separatism care pun în pericol securitatea Ucrainei.

De asemenea Ministerul de Interne a anunat că este de partea cetățenilor însă ministrul de Interne Vitali Zaharcenko se pare că a părăsit capitala.

Pe de altă parte situația din estul Ucrainei se păstrează ambiguă. În această după-amiază președintele Victor Ianukovici a declarat în orașul Harkov că rămâne în continuare președinte. Ianukovici a reclamat faptul că asupra mașinii prezidențiale s-a deschis focul și că direcția în care merge țara este ”întoarcerea la fascism".

Mai multe mii de oameni s-au strâns în orașul Sevastopol și cer reunificarea cu Rusia. În portul Sevastopol se afla flota rusească de la Marea Neagra.

În orașul Harkov congresul regiunilor din sudul si estul Ucrainei a stabilit că fiecare regiune de aici își va asuma local guvernarea până când ordinea constituțională va fi restabilită la Kiev. În acest sens s-a declarat prioritară paza depozitelor de arme de către armată și formarea unor miliții ale cetățenilor, finanțate de autoritățile locale, prin care să fie protejată ordinea publică.