ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a somat Organizaţia Teritorială Ciuc a UDMR şi Muzeul Secuiesc al Ciucului să arboreze pe sedii drapelul României, după cum prevede legea, transmite Mediafax.

"O somaţie a fost trimisă atât Primăriei Miercurea Ciuc, care are în subordine Muzeul Secuiesc al Ciucului, cât şi directorului instituţiei publice de cultură, iar o alta Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR, pentru a arbora drapelul naţional al României, conform legii 75/1994 şi HG 1157/ 2001", a declarat, luni, prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei.

Vicepreşedintele Organizatiei Teritoriale Ciuc a UDMR, Bors Bela, a spus că decizia privind arborarea drapelului României la intrarea în sediu trebuie luată de întreaga conducere a organizaţiei şi că va putea da un răspuns în acest sens la începutul săptămânii viitoare.

Organizaţia Teritorială Ciuc a UDMR şi Muzeul Secuiesc al Ciucului au termen până în 31 octombrie să arboreze drapelul.