ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de primari și unii președinți de consilii județene reprezentând formațiunile politice ale maghiarimii au arborat, în ultimii ani, în mod premeditat și concertat, pe fațadele clădirilor primăriilor și ale consiliilor județene, „steagul” așa-zisului „Ținut Secuiesc”, proiectat ca veritabilă enclavă etnic-separatistă. „Astăzi, aflăm cu stupoare din declarația publică făcută de vicepreședintele executiv al UDMR, Horvath Anna, că prin intermediul unei asociații se strâng donații pentru un fond de solidaritate destinat primarilor UDMR, a celor condamnați să achite amenzi administrative pentru neîndepărtarea steagului Ținutului Secuiesc arborat pe clădirile primăriilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PMP.
 
„Este un fapt foarte grav! Cei în cauză au fost amendați administrativ pentru încălcarea legii și nepunerea în aplicare a unor hotărâri judecătorești definitive. Prin urmare, UDMR instigă la nerespectarea legii și colectează fonduri determinându-și și stimulându-și primarii ca, în continuare, să refuze să aplice hotărârile definitive ale instanțelor de judecată, ceea ce în mod evident constituie o faptă de natură penală. Cu atât mai mult, este vădită și provocarea politică, respectiv instigarea etnică la nesupunere civică și pentru nerespectarea legislației în vigoare", se mai arată în comunicat.
 
PMP sesizează în acest caz instituțiile abilitate ale statului, se susține în comunicat, pentru a reacționa cu promptitudine și fermitate, în scopul demarării cercetărilor de natură civilă și penală, pentru asigurarea respectării legii și pentru tragerea la răspundere a celor posibil vinovați. Conform Constituției, Art. 1 (5) În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie; Art. 16 (1) Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări, (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews