ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UDMR nu consideră că există vreun motiv de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Reacția vine prin intermediul senatorului Cseke Attila, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că suspendarea președintelui trebuie să fie o opțiune serioasă și că  luni va fi luată o decizie a coaliției în acest sens.
 
„Nu cunoaștem oficial o asemenea intenție din partea coaliției de guvernământ, dar noi am mai spus despre acest subiect că noi credem că nu se impune demararea procedurii de suspendare a președintelui României. Nu vedem astăzi acel motiv serios de încălcare gravă a Constituției, prevăzut ca și criteriu pentru această procedură în Constituția României. (…) Noi credem că există un termen rezonabil, care evident, nu e reglementat, dar un termen rezonabil, în care președintele Iohannis va trebui să ia o decizie”, a declarat Cseke Attila pentru RFI
 
Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, l-a acuzat joi pe președintele Klaus Iohannis că „are logica unui dictator” și ”își bate joc de Constituție”. Dragnea susține că a discutat și cu Președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi de aceeași părere, urmând ca luni să fie luată o hotărâre în privința suspendării lui Klaus Iohannis.