În judeţul Harghita nu există nici un cinematograf, dar se doreşte construirea unui aeroport internaţional, potrivit dantanasa.ro.

În urmă cu un an şi ceva, reabilitarea clădirii fostului cinematograf din Miercurea-Ciuc a fost finalizată. Dar de atunci uşile sunt deschise şi, în afara unei cafenele, nu se mai aude că s-ar deschide şi cinematograful. În vara trecută se spunea că nu sunt bani pentru aparatura necesară unui cinematograf, iar alte voci spun că nici o firmă nu este interesată să preia un cinematograf dintr-un oraş sub 100.000 de locuitori.

Cu toate că de mai bine de un an nu s-a găsit nici o soluţie pentru a se deschide un cinematograf, autorităţile se gândesc la construirea unui aeroport. Unul internaţional, care să facă curse Miercurea-Ciuc – Budapesta.

E drept, investiţia în cinematograf aparţine autorităţii locale, iar cea a aeroportului Consiliului Judeţean.

„Cred că propunerea noastră – spunea preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri – se bazează pe fundamente bine gândite şi cred că acest proiect este realizabil, pentru că vorbim de un aeroport care deja este funcţional. Deci vorbim despre o idee, nu un vis, vorbim despre ceva ce funcţionează de ani la rând”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews