ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În judeţul Harghita nu există nici un cinematograf, dar se doreşte construirea unui aeroport internaţional, potrivit dantanasa.ro.

În urmă cu un an şi ceva, reabilitarea clădirii fostului cinematograf din Miercurea-Ciuc a fost finalizată. Dar de atunci uşile sunt deschise şi, în afara unei cafenele, nu se mai aude că s-ar deschide şi cinematograful. În vara trecută se spunea că nu sunt bani pentru aparatura necesară unui cinematograf, iar alte voci spun că nici o firmă nu este interesată să preia un cinematograf dintr-un oraş sub 100.000 de locuitori.

Cu toate că de mai bine de un an nu s-a găsit nici o soluţie pentru a se deschide un cinematograf, autorităţile se gândesc la construirea unui aeroport. Unul internaţional, care să facă curse Miercurea-Ciuc – Budapesta.

E drept, investiţia în cinematograf aparţine autorităţii locale, iar cea a aeroportului Consiliului Judeţean.

„Cred că propunerea noastră – spunea preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri – se bazează pe fundamente bine gândite şi cred că acest proiect este realizabil, pentru că vorbim de un aeroport care deja este funcţional. Deci vorbim despre o idee, nu un vis, vorbim despre ceva ce funcţionează de ani la rând”.