Un deputat UDMR a iniţiats o lege pentru înfiinţarea "gărzilor cetăţeneşti" ai căror membri să activeze pe bază de voluntariat, în localităţile cu bugete prea mici pentru a-şi permite Poliţie Locală. Deputatul UDMR Bihor Szabo Odon a spus că acest model funcţionează foarte bine în Ungaria

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

"În Ungaria acest model, care nu mai există în Europa, dar care a fost preluat cu succes din Canada, există aşa-numita Gardă Civilă, formată din voluntari, foarte bine şi clar reglementată, care funcţionează în comunităţi unde nu există Poliţie Locală. Am vorbit cu reprezentanţi ai Poliţiei Bihor, care colaborează foarte bine cu cei din judeţul Hajdu Bihar din Ungaria, şi ei apreciază foarte bine acest lucru", a spus deputatul Szabo Odon.

Potrivit acestuia, Garda Civilă sau Cetăţenească ar urma să fie înfiinţată prin lege, cu norme unitare la nivelul întregii ţări, şi ar funcţiona pe bază de voluntariat, cu atribuţii stricte în ce priveşte păstrarea ordinii publice, membrii ei urmând să nu fie înarmaţi şi nici salarizaţi şi să activeze doar în urma absolvirii unor cursuri şi a obţinerii unor atestate.

Concret, in zonele gestionate de primarii maghiari, aceștia vor avea dreptul legal să-și formeze adevărate trupe paramiliare proprii alcătuite, cel mai probabil, din extremiști maghiari. Astfel, Garda Cetăţenească sau Civilă va deveni, în localităţile conduse de edili unguri, o adevărată armată incontrolabilă și extrem de periculoasă care va înlocui autoritatea statului român.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews