ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a comparat Uniunea Europeană cu Uniunea Sovietică, într-un discurs la conferința Partidului Conservator. Hunt a acuzat UE că încearcă să „pedepsească” Regatul Unit pentru decizia sa de a părăsi blocul comunitar, făcând o paralelă cu Uniunea Sovietică, ce încerca să-și împiedice cetățenii să plece din țară.
 
„Ce s-a întâmplat cu încrederea și idealurile visului european? UE a fost fondată pentru a apăra libertatea. Uniunea Sovietică era cea care împiedica oamenii să plece (…) În acest moment se pare că voi (Uniunea Europeană, n.r.) credeți că modalitatea de a ține blocul (comunitar) împreună este să pedepsiți un membru care pleacă. Lecția istoriei este clară: dacă transformați blocul comunitar într-o închisoare, dorința de a ieși nu va scădea, dimpotrivă, ea va crește și noi nu vom fi singurul prizonier care să dorească să scape”, susține Hunt, preluat de Cotidianul. 
 
Conferința Partidului Conservator se desfășoară în perioada 30 septembrie-3 octombrie la Birmingham. La eveniment participă mai mulți miniștri britanici, inclusiv premierul Theresa May.