ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe senatorul Sorin Roșca Stănescu la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol. Acesta este acuzat de utilizare a informaţiei privilegiate şi de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Ultimele cuvinte din libertatea al lui Sorin Roşca Stănescu apar  într-o înregistrare  făcută cu puţin timp înainte de a ajunge după gratii și redată de Realitatea.net.

"În ceea ce mă priveşte, am fost cercetat penal pentru “informaţii privilegiate”, de care aş fi beneficiat cu ocazia emisiunilor de acţiuni Rompetrol. Atunci, am achiziţionat acţiuni nu la 80 de lei, preţul de la lansare, ci mult mai târziu, la 120 lei, numărându-mă printre cele câteva mii de persoane care au cumpărat. Mai târziu, am vândut acţiuni nu la preţul cel mai mare la care au ajuns ele, ci la un preţ cu o tremie mai mic. În urmă cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal şi în scris, unora dintre noi, cei implicaţi în achiziţionarea acţiunilor pe bursă, că prezumptiva infracţiune s-a prescris. (...) În acest an, Procuratura a făcut apel şi am fost din nou judecaţi. În ceea ce mă priveşte, nu am invocat, în niciun fel, prescripţia. Procurorul de instanţă a făcut-o, însă. (...) Eu, prin apărătorul meu, am solicitat ca procesul să se judece, să se constate că sunt nevinovat, confirmându-se astfel decizia primei instanţe. Astăzi am aflat că sunt condamnat, astfel încât mă pregătesc pentru a mă duce la penitenciar. Începând de mâine, voi fi dincolo. Şi voi încerca să mă adresez de acolo, când şi cum voi putea, opiniei publice", a spus Sorin Roşca Stănescu.

Întreaga înregistrare o puteți asculta AICI