ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Retragerea militarilor români din Afganistan se transformă într-o adevarată umilinţă pentru aceştia.

Unii dintre militari au reclamat, prin intermediul unei scrisori trimisă postului Realitatea TV, că zborurile spre ţară au fost amanate zile în şir, iar după reluarea acestora au fost înghesuiti în avion.

De altfel, un singur avion al Forţelor Aeriene Române ar asigura retragerea militarilor de pe teatrul de operaţiuni!

"Au fost decalate toate zborurile cu patru zile şi suntem înghesuiţi câte 75 într-un avion care are o capacitate mult mai mică. Au fost improvizate scaune în zona unde de obicei sunt încărcate bagajele. Din această cauză nu avem voie decât cu un bagaj de mână. Pentru că trebuie să ajungem acasă, cu toţii, până pe 18 iulie, şi ne-a fost pusă la dispoziţie o singură aeronavă, suntem înghesuiţi ca nişte animale. Aşa suntem trataţi, acum, la final de misiune. Oameni din Guvernul României au venit aici, ne-au lăudat şi apoi nu i-a mai interesat de soarta noastră", reclamă militarii Batalionului 20 Infanterie "Scorpionii Negri".