ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 2 A fost găsită şi ce-a de-a treia persoană, pilotul, care este transportat la spital, dar probabil nu va supravieţui, aşa cum a declarat Raed Arafat. Prima persoană găsită, o femeie, medicul de pe elicopterul prăbușit, nu a supravieţuit. Se caută acum ce-a de-a patra victimă, o asistentă în vârstă de 38 de ani.

UPDATE1 Elicopterele SMURD vor fi oprite la sol până se va stabili că e sigur să se zboare cu ele, a declarat Raed Arafat în această seară.  Arafat a spus că în ţară sunt opt baze aeriene SMURD funcţionale, iar toate aparatele de zbor de la acestea vor fi oprite la sol, în urma unei decizii a Inspectoratului de Aviaţie. ”E decizia Inspectoratului de Aviaţie, e o decizie înţeleaptă şi corectă”, a spus Raed Arafat.

Martorul tragediei aviatice de la lacul Siutghiol a relatat, pentru corespondetul Realitatea TV, că singura dintre cele patru victime ale tragediei aviatice, doctoriţa Laura Vizireanu, care a fost găsită, pâna la această oră, a fost adusă la mal de un pescar cu o barcă cu motor și nu de pompierii militari, informează Realitatea TV.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs
"Primul apel telefonic a fost înregistrat la 16 și 12 minute, iar la 18.03 eu eram în mijlocul bulevardului Mamaia, vorbind cu cei de la pompieri, răcnind pentru că vedeam cum se opreau mașinile la o distanță de 1km-2", a afirmat martorul.

Întrebat ce i-au spus pompierii, martorul a răspuns:
"Mi-au spus că mașinile vin din Constanța și să avem răbdare. O oră și ceva, aproape două și au venit. Au venit cu patru persoane în barcă, iar motorul nu le-a pornit".

În ceea ce privește cine a recuperat prima victimă găsită, martorul a declarat că nu au fost pompierii militari, ci un un pescar cu o barcă cu motor.
"Pompierii noștri erau departe. Pompierii au venit un 1 km pe jos. Abia acum, la 21.07 este o mașină de pompieri. (...) Totuși, cei de la poliție, pompierii și cei de la salvare sunt anuntați în același timp. Toate cele trei unități ar trebuit să fie în același timp anunțate, mai ales masina care era în Mamaia trebuia să știe de accident. Nu, ei nu știau nimic", a mai spus martorul.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, echipele de salvare trimise la locul accidentului au resuşit să recupereze doar o persoană din cele patru aflate la bordul elicopterului, femeia - medic- fiind resuscitată şi dusă la spital. Celelalte trei persoane, respectiv asistenta medicală, pilotul şi copilotul, nu fuseseră încă găsite.