ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE: Şapte dintre activiştii care au protestat la Arad au fost amendaţi de către jandarmi cu câte 500 de lei. Coordonatorul de campanii Greenpeace România, Doina Danciu, a declarat pentru Mediafax că amenzile au fost aplicate DOAR participanţilor români la protest şi vor fi contestate în instanţă.
"Din fericire, colegii noştri care au venit din Ungaria şi Austria pentru a ne susţine nu au fost amendaţi. Oricum, vom contesta sancţiunile, aşa cum facem de fiecare dată, chiar dacă uneori pierdem în instanţă, alterori câştigăm", a spus Doina Danciu.

15 activişti Greenpeace din România, Austria şi Ungaria au protestat, sâmbătă, în faţa unei benzinării Gazprom din municipiul Arad, cerând eliberarea celor 28 de activişti reţinuţi în Rusia şi sistarea exploatărilor petroliere din Arctica, anunţă Mediafax

Protestatarii au afişat mesaje în română şi engleză prin care cer oprirea exploatărilor petroliere de orice fel în Arctica, afirmând că acolo au loc poluări, dar cerând, totodată, şi eliberarea celor 28 de activişti Greenpeace şi a doi jurnalişti reţinuţi în Rusia.
"Cerem eliberarea acestor oameni care au luptat împotriva poluării din Arctica de care se face vinovată compania Gazprom", a spus un protestatar.

Activiştii Greenpeace au precizat că astfel de acţiuni au loc în mai multe ţări din lume, iar în România este singura.

Pe 18 septembrie, în urma unui protest paşnic împotriva platformei Gazprom din Marea Peciora, o instanţă de judecată din Rusia i-a acuzat pe cei 30 de piraterie, ulterior de huliganism şi i-a arestat şi riscă fiecare câte şapte ani de închisoare.

Sursa foto: Greenpeace Romania