ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a declarat că Uniunea Social Democrată (USD) susține ideea deputatului Varujan Pambuccian, ca Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) să treacă sub control parlamentar, informează Agerpres.

Ponta a spus că a avut o discuție "la inițiativa liderului de grup, domnul Pambuccian, într-un domeniu pe care îl cunoaște foarte bine și în care poate da sfaturi bune, și anume cel al Telecomunicațiilor".

Pambuccian i-ar fi propus, în numele Grupului minorităţilor, ca "la proiectul de lege privind STS să încercăm să găsim în Parlament o formulă chiar mai bună decât cea propusă de Guvern, și anume Serviciul 112, care peste tot în Europa este la Ministerul de Interne să treacă la Ministerul de Interne, iar STS să fie sub control parlamentar".

Ponta a precizat că îi va consulta și pe liberali, dar și pe reprezentanții celorlalte grupuri parlamentare în legătură cu această propunere, astfel încât soluția să fie una europeană și cât mai puțin disputată politic.

Ponta a adăugat: "Domnul Pambuccian mi-a spus că va lucra împreună cu ceilalți parlamentari de profil la amendamente la proiectul de lege al Guvernului și am spus că grupurile noastre parlamentare susțin o modificare a proiectului în acest sens".