ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia pregăteşte acum o invazie militară de mare amploare în estul Ucrainei, acuză Iuri Sergheiev, ambasadorul ucrainean la Organizaţia Naţiunilor Unite.
"Cred că Naţiunile Unite trebuie informate că Rusia pregăteşte o invazie de mare amploare în estul Ucrainei. Ultimele informaţii nu lasă nici un dubiu în această privinţă", a declarat Iuri Sergheiev.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a avertizat că riscul escaladării de către Rusia a conflictului separatist din estul Ucrainei a crescut.
"Nivelul de violenţă în estul Ucrainei rămâne ridicat, iar riscul escaladării conflictului este în creştere", a declarat Michael Bociurkiw, purtător de cuvânt al OSCE.

"Confruntările militare dintre Rusia şi Ucraina nu au încetat, la peste două luni de la semnarea Acordului de la Minsk", a adăugat oficialul OSCE.

Cinci militari ucraineni au fost ucişi în ultimele 24 de ore în estul ţării, numărul total al membrilor armatei ucrainene morţi începând din aprilie ajungând la 1.052.