Rusia pregăteşte acum o invazie militară de mare amploare în estul Ucrainei, acuză Iuri Sergheiev, ambasadorul ucrainean la Organizaţia Naţiunilor Unite.
"Cred că Naţiunile Unite trebuie informate că Rusia pregăteşte o invazie de mare amploare în estul Ucrainei. Ultimele informaţii nu lasă nici un dubiu în această privinţă", a declarat Iuri Sergheiev.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a avertizat că riscul escaladării de către Rusia a conflictului separatist din estul Ucrainei a crescut.
"Nivelul de violenţă în estul Ucrainei rămâne ridicat, iar riscul escaladării conflictului este în creştere", a declarat Michael Bociurkiw, purtător de cuvânt al OSCE.

"Confruntările militare dintre Rusia şi Ucraina nu au încetat, la peste două luni de la semnarea Acordului de la Minsk", a adăugat oficialul OSCE.

Cinci militari ucraineni au fost ucişi în ultimele 24 de ore în estul ţării, numărul total al membrilor armatei ucrainene morţi începând din aprilie ajungând la 1.052.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews