ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Implicarea magnatului american de origine maghiară George Soros în evenimentele din Ucraina, prin finanțarea masivă a unor ONG-uri cu sediul la Kiev, a fost recunoscută chiar de miliardar. Soros, care este și inițiatorul unei conferințe internaționale a donatorilor, ce va avea loc între 19 și 21 iulie la Kiev, vrea acum să finanțeze reformarea poliției din Ucraina.

Miliardarul George Soros s-a întâlnit, luni, cu președintele ucrainean Pertro Poroșenko, cei doi discutând chestiunea finanțării poliției ucrainene. După același model aplicat și în Georgia, unde, între 2003-2004, poliția din acest fost stat sovietic s-a reformat tot pe banii lui Soros. De numele căruia se leagă și implicarea în așa numita ”Revoluție a Trandafirilor”, din 2003, care a dus la răsturnarea regimului Șevardnadze.

Concret, Soros vrea să dea bani noului regim de la Kiev pentru formarea a șase unități principale de poliție – locală, administrativă, financiară, militară și de frontieră, șefii poliției urmând să fie numiți de autoritățile locale. Site-ul ucrainean zik notează că este vorba de un proiect pilot, ce va fi implementat în Liov, cel mai mare oraș din vestul Ucrainei, pro occidental.

Invitat la CNN, la finele lunii trecute, George Soros a recunoscut rolul pe care l-a jucat în evenimentele din Ucraina. Miliardarul american l-a numit pe Vladimir Putin principalul inamic și a spus că una dintre cele mai mari amenințări o reprezintă alianța dintre Beijing și Moscova împotriva SUA.Soros a venit prima dată în Ucraina în 1989 , când a înființat Fundația "International Renaissance"  (IRF) cu doi ani înainte ca fostul stat sovietic să devină independent. În ultimele două decenii, Soros a contribuit cu peste 150 de milioane de dolari pentru a „ajuta” societatea civilă,prin intermediul IRF și Open Society Institute . De zeci de ani, acțiunile și banii lui Soros au devenit instrumente puse în mișcare pentru a se interfera în suveranitatea unor state, cu ajutorul unor așa zise organizații ”filantropice” sau ”pentru drepturile omului”. Cele mai cunoscute create în laboratoarele Soros, și a căror implicare în zona Balcanilor și în state din Europa de Est, inclusiv în România, sunt  Open Society Institute (Institutul pentru o Societate Deschisă), Human Rights Watch și Fundația Soros.