ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ucrainei, Mykola Azarov, crede că sondajele de opinie pe tema aderării la Uniunea Europeană efectuate in ultimele săptămâni nu îşi au rostul deoarece ţara sa nu a fost invitată să se alăture UE.

Contestat vehement de miile de protestatari care ies zilnic în stradă la Kiev, Azarov a dat o replică destul de acidă pe un site de socializare.

"La momentul actual, se desfășoară o multitudine de cercetări sociologice ale căror rezultate sunt analizate în diverse conferințe de presă și dezbateri. Cel mai interesant aspect este faptul că, în realitate, nimeni nu invită Ucraina să adere la Uniunea Europeană", a scris premierul ucrainean pe pagina sa de Facebook, anunţă Agerpres.

Seful Guvernului de la Kiev şi-a continuat discursul on-line.

"Prin urmare, întrebarea este lipsită de sens. Acesta poate fi parafrazată astfel: Doriți să aderați, când, de fapt, nu sunteți invitați?"

Ucraina a suspendat pe termen nelimitat semnarea Acordului de Asociere la UE, decizie ce a provocat ample proteste de stradă.