ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondul american de investitii Franklin Templeton Investments a achiziţionat obligaţiuni ale guvernului ucrainean în valoare de 5 miliarde de dolari, reprezentând 20 la sută din datoria externă ucraineană, informează Pravda.

Primul vice-premier al Ucrainei, Serghei Arbuzov, şi ministrul de finanţe Yury Kolobov au vizitat sediul central al Fondului, în California, pentru a discuta detaliile viitoarei cooperări.

Compania de investitii Franklin Templeton (FT) a fost înfiinîată în 1947 şi administrează active în valoare de aproximativ 815 miliarde de dolari. Fondul deţine obligaţiuni ale Irlandei, care au fost dobândite în timpul crizei financiare. Ulterior Franklin Templeton a obţinut un profit considerabil din această achiziţie, după ce Irlanda a primit sprijin financiar din partea UE şi FMI.

Cu toate acestea, expertii consideră că acordul Kievului cu FT implică riscuri enorme, periclitând în mod semnificativ poziţia financiară a Ucrainei pe pieţele mondiale. Analiştii consideră că, în urma acordului cu fondul de investiţii american, ucrainenii s-ar putea confrunta cu deficite severe de numerar şi active.

La Kiev se discută o posibilă integrare în Uniunea Europeană, în timp ce Rusia invită Ucraina să adere la Uniunea Vamală, din care mai fac parte Belarus şi Kazahstan.

Citeşte şi Disperaţi să obţină independenţa energetică, ucrainenii şi-au dat gazele de şist pe mâna Chevron