Autoritățile ucrainene au anunțat arestarea la Odesa a 39 de indivizi care aveau misiunea de a declanșa o "rebeliune" prorusă în acest oraș-port la Marea Neagră, unde în ultimele luni s-au produs mai multe explozii încă neelucidate, transmite AFP, citată de Agerpres.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Potrivit Serviciului ucrainean de Securitate (SBU), joi au fost reținute 29 de persoane care ar fi pus la cale o insurecție separatistă prorusă la Odesa, după modelul urmat de separatiștii din estul Ucrainei. Sursa citată susține că respectivii indivizi dispuneau de un important arsenal de arme și explozivi și acționau la ordinele liderilor separatiști din est, având în plan și asasinarea unui deputat și a mai multor militanți pro-europeni.

"Conform planului lor, aceste acțiuni ar fi trebuit să fie începutul preluării controlului asupra acestui teritoriu pentru a smulge orașul Odesa și regiunea omonimă și să creeze acolo o nouă cvasi-republică" autoproclamată, a declarat șeful SBU, Valentin Nalivaicenko.

Potrivit agenției France Presse, SBU a mai anunțat arestarea, marți, a încă zece indivizi, toți ruși, pe care i-a acuzat că aveau misiunea să comită acte de "sabotaj" și atentate la Odesa înaintea manifestărilor de vineri dedicate marcării a 71 de ani de la înfrângerea trupelor germane în acest oraș, ceremonii la care va fi prezent și președintele Petro Poroșenko.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews