ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Serafim al Pireului cunoscut drept unul din cei mai îndrăzneţi ierarhi ortodocşi ai zilelor noastre, Mitropolitul Serafim nu s-a dezminţit nici la vizita în România, realizată la invitaţie PS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

În predicile sale, ÎPS Serafim a vorbit despre curentul New Age, pe care l-a numit "mişcare antihristică", care "îndreptăţeşte şi legiferează toate păcatele şi patimile oamenilor, spre care îi conduce şi pe tineri: desfrânări, adultere, homosexualitate, chiar şi zoofilie, prin aşa-numita eliberare şi educaţie sexuală, dizolvarea familiei prin înlesnirea divorţurilor şi prin contractele de liberă convieţuire şi căsătoriile homosexualilor, muzică şi distracţie (divertisment) satanică, scăderea patriotismului, defăimarea ţărilor şi revizuirea istoriei şi a credinţei tradiţionale şi multe altele, care nu pot fi numărate toate", notează siteul Cuvântul-ortodox.ro

Printre altele, Mitropolitul a vorbit şi împotriva ecumenismului, afirmând că "puterea ei distrugătoare a atins punctul ei culminant în zilele noastre, de vreme ce a reuşit să convertească un mare număr de clerici şi de teologi, propovăduieşte prin legăturile sale intercreştine şi interreligioase că nici Hristos, nici Biserica nu sunt singurele căi de mântuire, susţine şi dezvoltă, ajutată de centrele întunecate pe care le-am menţionat, că oamenii se mântuiesc şi în alte religii, în iudaism, islam, budism, chiar şi prin idolatrie, dar şi în ereziile creştine ale papismului, protestantismului şi monofizitismului."

De asemenea, ierarhul ortodox a abordat şi problema mişcărilor ecologiste, care "cultivă idolatria". "Nu este întâmplător faptul că asociaţiile ecologiste de pretutindeni de pe pământ şi organizaţiile politice ecologiste sunt conduse de atei şi de luptători contra Bisericii".

Mitropolitul Serafim a spus însă că "Natura se revoltă împotriva răului aflat în creştere şi contra păcatului prin diversele manifestări ale răului natural", cauza catastrofelor fiind "în comportamentul duhovnicesc şi moral al oamenilor. Dacă oamenii ar fi fost învăţaţi să trăiască în simplitate şi modestie şi nu ar fi irosit resursele naturale în lux, în desfrâu şi în destrăbălări, nu ar fi existat probleme ecologice."

Despre Masonerie, ÎPS Serafim a afirmat că masoneria "este o organizaţie care funcţionează în mod secret şi conspirativ, în colaborare cu toate celelalte ramuri ale ei (Rotary, Lyons, HAN, HEN, Cercetaşii, Rositers), având ca scop principal distrugerea societăţii şi dărâmarea politică şi culturală a popoarelor din întreaga lume." Despre clubul Bildenberg, al cărui lider s-a întâlnit în 2013 cu Traian Băsescu şi Mugur Isărescu, Mitropolitul ortodox al Pireului a spus că este : superlojă… un comitet de conducere infam mondial, care acţionează pentru dizolvarea neamului şi a statului şi pentru promovarea în rândul maselor a ideii necesităţii unei supraconduceri mondiale".

Toate predicile Mitropolitului Serafim al Pireului le puteţi citi AICI.