ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


UDMR şi PCM au confecţionat un drapel al Ungariei de mari dimensiuni, care a fost plimbat azi pe străzile din Sfântu Gheorghe, informează Dan Tănasă, în exclusivitate, pe blogul său.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

De asemenea, în oraș au fost împărțite pliante prin care locuitorii maghiari sunt îndemnați să se adune în fața Prefecturii Covasna pentru a cânta imnul Ungariei.

În ultimele zile, etnicii maghiari din zonă s-au strâns pentru a cânta, în mod ostentativ, imnul Ungariei, după ce oficialii Partidului Civic Maghiar au fost amendaţi pentru că l-au intonat la o manifestare publică, în contradicţie cu  HG 1157/2001 privind Normele de arborare a drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României,  care prevede, la capitolul II, articolul 16 că „imnul naţional al altor state se intonează numai cu prilejul vizitelor, festivităţilor şi ceremoniilor oficiale cu caracter internaţional, împreună cu imnul naţional al României, înaintea acestuia”.

Premierul Victor Ponta a reacţionat schimbându-l pe prefectul de Covasna, care a aplicat legea, dar şi pe cel de Mureş.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews