ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iunie, 1972. Cinci agenți sunt prinși în hotelul Watergate, sediul Comitetului Național al Partidului Democrat, aflat atunci în opoziție. Poliția i-a prins plantând dispozitive de ascultare și făcând fotografii la documente. Un alt agent important FBI, care și-a ascuns identitatea până în anul 2005, a furnizat unor jurnaliști de la Washington Post informații care-l incriminau pe Președinte. In timp ce apropiați ai săi au fost închiși, Richard Nixon a fost acuzat initial de obstrucționarea justiției, apoi a urmat cea de abuz de putere, a treia acuzație fiind cea de sfidare a Congresului SUA. Forțat să demisioneze pentru că scandalul luase o amploare fără precedent, Nixon este grațiat de următorul președinte, Gerald Ford. Cariera politică a celui de-al 37-lea președinte al SUA ia sfârșit pentru totdeauna.

Octombrie, 2013. În presa apar informații ca Angelei Merkel, cancelarul Germaniei, i-a fost ascultat telefonul personal. Vinovată pentru acest fapt, Agentia Națională de Securitate americană – NSA – este acuzată că ar fi interceptat comunicațiile a nu mai puțin de 35 de lideri politici ai planetei. Casa Albă, prin purtătorul de cuvânt, nu comentează „acuzațiile specifice” în cazul Merkel. Cotidianul Le Monde comunică informația că aceeași agenție americană este vinovată de înregistrarea a peste 70 de milioane de înregistrări de date telefonice ale unor cetăţeni francezi. Agenția Națională de Securitate a monitorizat convorbirile telefonice ale 60 milioane de cetățeni spanioli, dezvăluie de curând presa din Spania, iar în Italia 46 de milioane de convorbiri telefonice pe lună, în perioada decembrie 2010 - ianuarie 2013, susține presa din Peninsulă. Cotidianul „La Repubblica” face cunoscut faptul ca numărul telefoanelor interceptate de NSA a fost de aproape 125 de miliarde pe lună. Printre cei ale caror telefoane au fost ascultate se află, în mod surprinzător, Papa Francisc. Preventiv, a fost monitorizat încă de pe vremea cand era arhiepiscop de Buenos Aires.

Președintele comisiei legislative din Adunarea Națională franceză, Jean-Jacques Urvoas a declarat: ”Să fim cinstiți, nu este o surpriză să aflăm că NSA spionează în Franța. Și nu este singura agenție americană care acționează astfel. În schimb, adevărata descoperire a acestei afaceri este amploarea și modul sistematic al interceptărilor.Aceste practici sunt disproporționate și inadmisibile. Ele dăunează considerabil imaginii acestei națiuni democratice și ridică semne de întrebare asupra concepției sale despre lume și despre libertățile fundamentale. (...) În final, această nouă întâmplare arată că SUA nu au aliați, ci doar ținte sau vasali. Franța nu este nici una, nici alta. Aveam impresia că schimburile noastre de informații au fost echilibrate, însă nu asta este situația în acest caz. Prin urmare, este necesară o reconsiderarea a situației, fără nicio concesie”.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cere, cu ocazia summitului Consiliului European, suspendarea negocierilor între UE şi SUA pentru acordul de liber-schimb, în contextul acuzaţiilor privind spionajul practicat de serviciile secrete americane. "Există anumite standarde şi criterii care trebuie respectate, altfel nu are sens să mai discutăm unii cu alţii", a spus acesta. "Avem nevoie de încredere între parteneri, iar această încredere trebuie restabilită. Această situaţie cu supravegherea vizează toţi cetăţenii", a adaugat Merkel. "Nu putem accepta în niciun caz acest spionaj sistematic, va trebui să luăm măsuri", a declarat, la rândul său, premierul Belgiei, Elio du Rupo.

Aceste dezvăluiri în lanț au pornit de la fostul consultant al Agentiei Naționale de Securitate americane – NSA - Edward Snowden, care a primit statut de refugiat în Rusia lui Putin, fost agent KGB, după ce mai multe țări democrate i-au refuzat, pe rând, azilul. De curând, la Moscova  a fost premiat de alti foști patru agenți americani pentru "integritate în activitatea de informaţii”. Un fost analist CIA, Ray McGovern, prezent la întâlnire și la premiere, a subliniat că asociaţia din care face parte este "mândră să onoreze decizia lui Snowden de a-şi urma conştiinţa şi a da prioritate mai degrabă binelul comun decât să se preocupe de viitorul său. Sperăm că alţii, cu aceeaşi ţinută morală, îi vor urma exemplul şi vor face lumină asupra zonelor de umbră, dezvăluind infracţiuni care ne ameninţă drepturile civice de cetăţeni liberi (s.n.)", a spus el.

Snowden afirmă despre sistemul de supraveghere american că "este vorba de un fel de plasă imensă care ţine sub supraveghere populaţii întregi". Insă liderii europeni nu par dispuși decât verbal să ia măsuri împotriva acestui Big Brother mondial, pentru că sunt dezvăluiri conform cărora multe din aceste informații au fost culese și cu ajutorul serviciilor țărilor în cauză, mai ales din Marea Britanie. De când „terorismul” a devenit o marotă cu care se duce un război declarat, însă împotriva a nimic precis, dar în numele căruia au fost ocupate state care acum au devenit neguvernabile, măcinate de războaie și în care mai ales populațiile creștine sunt decimate, totul în politica mondială, mai ales la nivel de informații, este posibil. Ilegalitatea este facută pentru binele cetățeanului. In fond, de câțiva ani, viața privată a oamenilor nu mai are nicio valoare. Interceptările se realizează global, neselectiv, apoi țintele sunt selectate pe baza de cuvinte cheie și indicii ( criterii ) operative. Totul se stochează pe servere gigant situate în deșertul Nevada.

Gândurile, vorbele, secretele fiecăruia trebuie tăinuite în nisip și scoase atunci când va fi nevoie. Ele valorează mai mult decât orice. Și am întâlnit destui naivi care spun: „Nu am nimic de ascuns, pot să mă asculte”. Pentru că sclavul trebuie să accepte, în politica globalistă de astăzi, să se pună singur la dispoziția stăpânului, fără să fie constrâns fizic.

Dacă în 1972, ascultarea și supravegherea unor adversari politici ducea la demisia președintelui SUA, astăzi supravegherea mondială trece fără consecințe. Dacă pentru români, supravegherea convorbirilor, ideilor, gândurilor cetățenilor oarecare ține de imaginea dictaturii comuniste și a Securității, astăzi să fii ascultat, să fii suspect, ține de igiena neoliberală pe care o aplică acestei lumi, în întregul ei. Construcția Noii Ordini Mondiale trece prin transformarea fiecărui potențial om liber într-un suspect care are ceva de ascuns micilor dumnezei. A celor care vor să modeleze Pământul într-o utopie dementă în care totul este porționat și indus. Inclusiv glasul conștiinței, dacă s-ar putea.