ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un astronom american spune că a descoperit un asteroid care ar putea lovi Pământul în octombrie 2017. Cu toate acestea, nu a putut încă să calculeze dimensiunea exactă a obiectului cosmic.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

Doctorul Judit Györgyey-Ries, un astronom de la Universitatea din Texas, consideră că piatra cosmică va produce un impact major pe planeta noastră, potrivit Mirror, citat de romaniatv.net.

Omul de ştiinţă spune că asteroidul 2012 TC4 are în jur de 40 de metri şi ar putea să creeze mai mult haos decât cel care a explodat deasupra Rusiei în februarie 2013 şi a băgat 1.200 de oameni în spital.

"Putem să vedem o explozie, poate geamuri sparte şi clădiri distruse, depinde unde o să lovească. Este un risc de unu la un milion să ne lovească. Mărimea a fost estimată în funcţie de luminozitate, deci nu ştim ce dimensiune are sigur. Poate să fie mai mare sau mai mic decât credem noi, undeva între 10 şi 40 de metri", a declarat cercetătorul.