ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 14:00 Starea de sănătate a cetăţenilor români răniţi în accidentul rutier din Ungaria este stabilă, doi dintre ei urmând să fie externaţi sâmbătă, a comunicat MAE.

"Starea de sănătate a cetăţenilor români răniţi în accident este stabilă. Cetăţeanul român şi minorul român aflaţi pentru îngrijiri medicale la spitalul din Pecs vor fi externaţi în cursul zilei de astăzi", se spune în comunicatul MAE remis agenţiei Mediafax, cu precizarea că aceştia sunt "doi adulţi şi un minor, cei doi şoferi ai autocarului şi, respectiv, fiul minor al unuia dintre aceştia".

UPDATE 09:40 Printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent. Echipa este condusa de medicul șef SMURD pe Regiunea Vest, precizează MAI într-un comunicat remis AGERPRES. "Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către atașatul de afaceri interne despre faptul că în jurul orei 20,15, pe autostrada M6, în județul Baranya, Ungaria, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc. Din primele informații obținute rezultă că 22 de persoane sunt rănite, dintre care trei se află într-o stare mai gravă, fiind transportați la unitățile spitalicești din zonă. Până în prezent nu s-a confirmat decesul niciunui cetățean român", precizează MAI.

Un autocar înmatriculat în România, în județul Harghita, a fost implicat vineri seară într-un accident rutier pe autostrada M6 din sudul Ungariei, lângă localitatea Mohacs, iar 3 pasageri au fost răniți grav, în timp ce 19 au răni ușoare, printre care și doi copii. Autocarul, care efectua o cursă specială, cu 29 de pasageri, a rupt parapetul autostrăzii şi a căzut într-un şanţ adânc de 10 metri.

Autorităţile maghiare au închis tronsonul de autostradă pe care a avut loc accidentul pentru operaţiunile de salvare, iar două echipe ale SMURD și un echipaj de poliție românesc au început prompt colaborarea cu autoritățile ungare.

Potrivit primelor informații, autocarul era fabricat în 1998, plecase de la Băile Homorod și avea ca destinație localitatea Pecs.