ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un autostopist din Uruguay a avut parte de o surpriză imensă când însuşi președintele țării a oprit mașina pentru a-l lua.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Gerhald Acosta încerca să ajungă în orașul Juan Lacaz şi a ales să facă acest drum "la ocazie".  Ignorat de mai mulţi şoferi, norocul său s-a numit Jose Mujica. Un autoturism cu plăcuțe oficiale de înmatriculare și o altă mașină aflată în spatele acestuia au oprit, iar un bărbat în vârstă l-a întrebat ce are nevoie. Cel care oprise era chiar președintele Uruguay-ului, care se îndrepta spre locuința sa.

"Am recunoscut-o pe femeie. Era Lucia, împreună cu câinele Manuela, și pe scaunul din față Pepe (Jose Mujica). Nu mi-a venit să-mi cred ochilor. Președintele m-a luat în mașină. Când am coborât, le-am mulțumit din suflet, pentru că nu toată lumea ajută pe altcineva pe drum, cu atât mai puțin un președinte", a povestit autostopistul.

”Pepe” Mujica este cunoscut drept ”cel mai sărac președinte din lume” datorită stilului de viață mai mult decât modest. Trăiește într-o căsuță de la periferie, are o mașină veche și își donează aproape tot salariul. În 2010, în declarația de avere anuală, obligatorie pentru toți funcționarii din Uruguay, Mujica a trecut suma de 1800 de dolari, adică valoarea ”broscuței” sale din 1987.