După ora de educaţie sexuală, un elev de 13 ani s-a gândit să pună în practică ce a învăţat și a violat-o pe una dintre colegele sale de clasă, informează The Independent.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Adolescentul, care va rămâne anonim, a atacat-o pe fată acum 2 ani într-o zonă izolată a curții unei școli generale din Țara Galilor.

Astfel, după ce a ademenit-o pe fetiță în zona ferită de ochii lumii, băiatul, acum în vârsta de 15 ani, a întrebat-o dacă dorește să vadă cum e să ai relații sexuale și apoi, în ciuda protestelor repetate ale fetei, a trântit-o la pământ și a violat-o. După finalizarea actului, băiatul i-a spus: "Gata, acum poți pleca".

Adolescentul se află acum într-o școală de corecție unde va sta timp de 12 luni iar apoi va fi înregistrat timp de 30 de luni pe lista infractorilor sexuali. De asemenea , va trebui să îi comunice poliției timp de 2 ani și jumătăte locul unde locuiește.

Acest atac a determinat oficialii responsabili pentru educație din Țara Galilor să lanseze o investigație privind posibilele efecte pe care educația sexuală le-ar putea avea în școli.

"Faptul că atacul a avut loc după o oră de educație sexuală sunt sigură că ridică motive de îngrijorare despre predatul educației sexuale în școli", a declarat purtătorul de cuvânt al Institului "Rape Crisis" din Țara Galilor, Katie Russell.

Educația sexuală în școli este obligatorie în Țara Galilor de la vârsta de 11 ani.

În prezent, în țara noastră nu există educație sexuală ca materie obligatorie în școli dar se fac presiuni mari pentru ca Ministerul Educației să introducă aceste lecții, proiectul sexul versus barza fiind doar un exemplu. Aceste presiuni vin în condițiile în care nu există niciun indicator obiectiv, care să demonstreze eficiența măsurii, la nivel global.

Totusi, câteva zeci de organizaţii creştine şi laice au trimis o scrisoare deschisă Ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, dar şi Ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, prin care cer să respingă presiunile pentru „introducerea în programa școlară obligatorie, fără consultări și indiferent de voinţa majorităţii, o materie numită „educaţie sexuală”.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews