ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fântânile arteziene din zona Unirii şi cele de pe Bulevardul Unirii - din Piaţa Parlamentului până la Piaţa Alba Iulia - vor avea, de la 1 august până la sfârşitul lunii septembrie, lumini şi muzică, dar şi senzori care, atunci când vântul bate puternic, reduc jeturile de apă.

Primăria Capitalei şi Apa Nova Bucureşti au început în mai lucrările de reabilitare, modernizare şi extindere a fântânilor de pe Bulevardul Unirii, în cadrul unui proiect "În zile caniculare, fântâni pline de răcoare".

Astfel, urmează să fie reabiliate şi modernizate fântâna principală din Piaţa Unirii şi toate fântânile de pe Bulevardul Unirii, până la Piaţa Alba Iulia.

Potrivit reprezentanţilor Apa Nova, au fost înlocuite, modernizate şi automatizate instalaţiile de apă ale fântânilor, fiind reabilitate şi înlocuite părţi ornamentale ale acestora. Primele teste ale fântânii centrale şi ale altor trei fântâni, situate între Piaţa Unirii şi Piaţa Parlamentului, au fost deja efectuate, în ultima zi a lunii iunie.

De asemenea, au fost montate instalaţii de lumini şi sunete şi senzori, inclusiv pentru vânt, care atunci când bate vântul puternic, reduc sau chiar opresc jeturile de apă. Tot senzorii detectează prezenţa persoanelor în fântână şi opresc apa.

Investiţia pentru lucrările de reabilitare, modernizare şi extindere a fântânilor din zona Unirii este suportată de Apa Nova Bucureşti.