ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Taximetriştii au un renume destul de prost. Iată încă un exemplu în acest sens. Pe 17 aprilie, un client şi-a uitat într-un taxi Leon un aparat Iphone 6 Plus. În mod normal, se aștepta să-l primească înapoi. Nu a fost aşa, ba chiar lucrurile au degenerat. Cazul său a ajuns în atenţia Onlinereport, care a demarat o anchetă. Iată cum este relatată întâmplarea.

"Şoferul Isfan Niculae, de la Taxi Leone, indicativ 490, a găsit în taxiul său un telefon Iphone 6 Plus de 128 de GB, uitat de un client. Ce a făcut? L-a contactat pe client pentru a-i cere o recompensă pentru returnarea telefonului. Deoarece telefonul avea activat sistemul de urmărire, proprietarul ajuns acasă, a văzut că telefonul său continuă cursa în taxi, fără el, însă. I-a oferit domnului Isfan Niculae 300 de lei ca recompensă, pentru recuperarea prețiosului aparat. Acesta a zis da, în prima fază, dar pe urmă a doua zi, când trebuia să se întâlnească cu clientul și să-i dea telefonul, s-a răzgândit și a zis că nu-l mai are.

În această situație, clientul ne-a trimis o sesizare, iar noi am fost la sediul firmei Taxi Leone, ca să facem o anchetă. Iată ce i s-a întâmplat reporterului nostru, Mădălina Mihăilescu, când a contactat conducerea companiei Taxi Leone:

Am intrat în sediul Taxi Leone, le-am expus celor doi reprezentanţi (managerul şi directorul) cazul și le-am cerut să ne spună ce măsuri vor lua. Au spus că nu au ce să declare, că nu vor să le folosim numele, chiar dacă un şofer Taxi Leone a profitat de un client. În momentul în care i-am cerut directorului să-mi spună cum se numește, acesta a avut o reacţie necontrolată şi mi-a smuls legitimaţia de presă de la gât. A pus-o pe birou şi a fotografiat-o.

Cu toate acestea, a refuzat să-mi spună numele său, așa că l-am fotografiat la rândul meu, ca să știu cu cine stau de vorbă. A reacționat imediat golănește, m-a plesnit peste mână şi a încercat să-mi smulgă telefonul. Aceasta este fotografia făcută exact în momentul în care m-a lovit (later edit: Am aflat că numele său este Relu Staicu):

Apoi directorul a continuat în aceeași notă golănească, cu glume vulgare: „Nu mai face poze! Vrei să mergem dincolo să facem o poză în pat?”. Acestea au fost cuvintele lui Relu Staicu, care a venit şi şi-a pus mâna pe mijlocul meu și a început să mă pipăie. Îşi privea colegul cu o privire complice şi cu mâinile pe şliţul de la pantaloni. “Haide să facem o fotografie amândoi, atunci”.

Directorul a început să zbiere cu furia-i deja caracteristică. I-am cerut respectuos să reducă tonul ca să ne putem înţelege.

A urlat la mine: “Veniţi la mine în casă şi îmi spuneţi <tonul mai jos>, ieşiţi afară!”.  Acesta, cu toate cele 100 de kilograme ale lui, m-a prins de umăr şi m-a tras cu putere de sacou spre ieşire. Ambii bărbaţi m-au împins spre scări, m-am dezechilibrat dar am reuşit să rămân pe picioare în timp ce Relu Staicu mă izbea de pe un perete pe altul pe holul blocului. Directorul continua să meargă în spatele meu şi să urle nervos, iar managerul stătea în faţă, ceva mai calm. Amândoi voiau să se asigure că am ieşit din firmă. Nu a contat cât de şifonată, atât la propriu cât şi la figurat, sau cu câte vânătăi.

O parte din discuţia  cu ei o puteţi asculta aici. Înregistrarea s-a oprit în momentul în care au început să mă lovească".

VEZI AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI