ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Francisc D, un copil de doar 12 ani, nu va uita curând coşmarul de care a avut parte. În timp ce se întorcea de la o şedinţă de meditaţii, pe 22 martie, copilul a fost acostat în zona zona Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi de un grup de ţigani care i-au cerut bani.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

După ce au fost refuzaţi, copilul a fost lovit din spate cu pumnii şi a rămas fără portofel. "Imediat a fost atacat brutal din spate de doi tineri, care l-au prins şi tras de barele rucsacului pe care îl avea în spate, l-au trântit la pământ, l-au imobilizat şi au început să-l controleze în buzunare, prilej cu care l-au deposedat de portofelul în care avea suma de 70 de lei, după care toţi au fugit", se arată în plângerea depusă zilele trecute la Parchet, obţinută de presa locală.

Ceea ce urmează pare desprins din scenariul unui film. Speriat, copilul a cerut ajutorul altor doi copii ţigani din zonă. Băiatul a fost condus către o stradă lăturalnică, unde se afla un alt grup, format din cinci adolescenţi. Aceştia au profitat de naivitatea copilului şi i-au spus că portofelul său se află în casă. Ajuns în interior, cei cinci l-au bătut crunt şi i-au furat şi telefonul, un aparat în valoare de 2.500 de lei.

Primii tâlhari, cei care l-au bătut în stradă, nu au fost identificaţi nici acum de către oamenii legii.

Conform declaraţiei mamei, copilul este şocat de ceea ce a păţit, fiindu-i frică să mai meargă singur pe stradă.