ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul german Elmar Brok, membru al Uniunii Creştin-Democrată, partidul cancelarului Angela Merkel, a propus amprentarea imigranţilor veniţi din Europa de Est.

Brok, care este şi preşedintele comitetului pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, susţine că astfel imigranţii care vin în Germania doar pentru a beneficia de ajutoarele de la stat pot fi repatriaţi mai uşor.

"Imigranții care vin în Germania ca să acceseze ajutoare de șomaj, ajutoare pentru familii și securitate socială trebuie repatriați în țările de origine. Și trebuie avut în vedere crearea unui registru cu amprentele acestora, pentru a evita noi călătorii", a explicat Brok.

Iniţiativa europarlamentarului german beneficiază de o susţinere destul de amplă, totul pe fondul isteriei provocată de ridicarea interdicţiilor de pe piaţa muncii pentru români şi bulgari.

Foto: thelocal.de