ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul campion mondial de box Evander Holyfield şi miliardarul canadian Yank Barry au închiriat pentru un an un hotel de patru stele în Bulgaria în care să fie cazaţi refugiaţi sirieni care au ajuns în această ţară, informează sâmbătă cotidianul sofiot Trud, citat de Agerpres.

Hotelul are 19 camere şi în el pot fi cazate între 10 şi 14 familii.

Yank Barry a declarat că hotelul a dat faliment şi a fost scos la vânzare, dar fundaţia sa, Global Village Champions, le-a propus proprietarilor ca în loc să-l vândă să-l dea cu chirie pentru un an.

Deocamdată, locaţia hotelului este ţinută secretă. Iniţiativa va fi prezentată marţi, la o conferinţă de presă la care sunt invitate posturile de televiziune CNN şi NBC.

Barry a vizitat una dintre taberele de refugiaţi din Bulgaria şi a fost impresionat de lipsa de fonduri şi de mizeria de la faţa locului. Atunci, el a scos două familii din tabără şi a închiriat pentru membrii lor locuinţe la Sofia.

Potrivit datelor oficiale, numărul refugiaţilor şi imigranţilor ilegali în Bulgaria se apropie de 10.000, ceea ce este mult peste capacitatea centrelor de cazare ale statului