ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un înalt comandant militar iranian a acuzat SUA de organizarea atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 pentru a justifica invadarea Orientului Mijlociu cu scopul de a-l conduce, scrie ziarul The Independent.

Generalul de brigadă Ahmad Reza Pourdastan, comandantul forţelor terestre iraniene, a făcut aceste comentarii într-un interviu la postul TV iranian de stat Al-Alam: "Aceste războaie şi ameninţări provin dintr-o strategie americană cuprinzătoare".

"După prăbuşirea Uniunii Sovietice, americanii au simţit că o nouă forţă urma să se materializeze, şi anume uniunea dintre suniţi şi şiiţi. Fundamentul acestei forţe a fost Revoluţia Islamică din Iran; această forţă este Islamul, sau lumea Islamică", a spus Pourdastan.

Generalul a acuzat SUA de organizarea atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, în care au murit aproape 3.000 de oameni.

"Primul lucru pe care l-au făcut a fost să plănuiască şi să desfăşoare evenimentele din 9/11 pentru a-şi justifica prezenţa în Asia de Vest, cu scopul de a o conduce", a susţinut generalul iranian.

Untitled-1

Comentariile sale au loc într-un moment de calmare uşoară a tensiunilor dintre SUA şi Teheran ca urmare a progreselor făcute în cadrul negocierilor nucleare iraniene.

Negociatorii din SUA şi alte cinci naţiuni încearcă să încheie un acord nuclear final până la sfârşitul lunii iunie, în baza căruia, Iranului i se cere să îşi reducă programul nuclear în schimbul unei uşurări a sancţiunilor internaţionale ce i-au afectat economia. În această săptămână, Senatul american va începe să dezbată un proiect de lege care va permite Congresului american să evalueze potenţialul acord.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews