ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administratorii siteului ateiagnostici.ro au lansat o campanie pe internet denumită "sunt ateu #ateisuntem" prin care ateii "să se facă auziţi şi făcuţi".

Iniţiatorii acestei campanii susţin că "libertatea de conştiinţă (şi de religie) pare să fie tot mai mult în pericol".

Cei de la siteul ateiagnostici.ro, care se autointitulează "Comunitatea ateilor din România" se arată nemulţumiţi că "un oraş cu iluzii de capitală culturală are ca principal punct de atracţie un sinistru bâlci anual dedicat venerării unei mumii medievale", cu referire la Iaşi şi la pelerinajul Sfintei Parascheva.

Pe pagina de facebook a siteului, tronează un colaj cu mai multe fotografii ale personalităţilor considerate reprezentative pentru atei. Primul dintre acestea este Mihai Eminescu, autorul celebrei afirmaţii: “Biserica răsăriteană e de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre. Ea a stabilit şi a unificat limba noastră într-un mod atât de admirabil încât suntem singurul popor fără dialecte propriu-zise; ea ne-a ferit în mod egal de înghiţirea printre poloni, unguri, tătari şi turci, ea este încă astăzi singura armă de apărare şi singuru sprijin a milioane de români care trăiesc dincolo de hotarele noastre. Cine-o combate pe ea şi ritualuril ei poate fi cosmopolit, socialist, republican universal şi orice i-o veni în minte, dar numai român nu e.

Printre cei care sprijină pagina se numără utilizatorul care se autointitula "Dumnezeu" pe facebook. Coordonatorii proiectului sunt Steve Kovacs şi Alin Corneliu Andrieş. Până acum, la campanie au participat 50 de persoane.

mihai-eminescu-ateu