ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cele mai mari oraşe din Italia riscă să intre în faliment din cauza datoriilor uriaşe acumulate şi "rostogolite" în ultimii ani.

Riccardo Realfonzo, profesor de economie şi fost consilier local pe afaceri economice în Napoli, este omul care a tras un semnal de alarmă în privinţa situaţiei dramatice din oraş.

"Napoli este, tehnic, în faliment. Dacă auditorii nu se vor răzgândi, Napoli nu va primi un împrumut cheie de la stat şi, asemenea Detroitului, va deveni incapabil să-şi plătească angajaţii sau să asigure servicii de bază pentru cetăţeni", a declarat acesta pentru Bloomberg, informează Mediafax.

Napoli a obţinut anul trecut un împrumut în valoare de 220 de milioane de euro din partea guvernului Italiei, însă un tribunal regional a decis că acest împrumut va face mai mult rău decât bine pentru că planul de reducere a cheltuielilor nu este realizabil.

În aceste condiţii, soarta celebrului oraş este incertă. Municipalitatea încearcă din răsputeri să evite intrarea în incapacitate de piaţă.