ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi britanici au doborât recordul mondial pentru cea mai lungă distanță parcursă pe jos. Ben Saunders și Tarka L'Herpiniere  au finalizat expediția polară Terra Nova, „expediția Căpitanului Scott”, de 2889 km. Numele l-a primit după Robert Falcon Scott, exploratorul care și-a pierdut viața încercând să ajungă la Polul Sud. El a condus prima expediție britanică la Polul Sud, pe 17 ianuare 1912, fără a mai supraviețui întoarcerii.

Expediția a durat 105 zile, până la Polul Sud și înapoi. Cei doi au parcurs, în medie 27 km pe zi, în condiții de temperaturi extreme, de până la -46 de grade Celsius, folosind sănii cu greutatea de aproape 200 kg fiecare.
Saunders este unul dintre cei 3 exploratori care au schiat vreodată singuri către Polul Nord. A făcut această călătorie extrem de periculoasă la doar 26 de ani, iar în 2004 a obținut recordul pentru cea mai lungă călătorie polară făcută de un britanic.
Recenta expediție a celor doi britanici a fost sponsorizată de Falcon Scott, nepotul Căpitanului Robert Falcon Scott Robert Swan OBE, fondatorul companiei 2041 și primul om care a mers pe jos până la Polul Nord și Polul Sud.