ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform statisticii trimestriale realizată de Muzeul Municipiului București (MMB), privind prezența publicului la evenimentele organizate în incinta instituției, tinerii din București au devenit din ce în ce mai atrași de spațiul muzeul.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Astfel, dacă în luna ianuarie 2015, 10% din publicul prezent la evenimentele organizate în incinta Muzeului Municipiului București-Palatul Suțu se încadra în categoria de vârstă 18-25 de ani, în luna februarie 2015 mai mult de 26% dintre persoanele care au participat la evenimentele muzeului au vârste cuprinse între 18-25 de ani, transmite Muzeul Municipiului Bucureşti printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, trendul este unul ascendent, dacă privim la statistica din luna martie 2015, când 27% dintre participanții la evenimentele organizate de muzeu au fost reprezentanți ai categoriei sus-menționate.

Tinerii din categoria 18-25 de ani, care nu frecventează, în general, spațiul muzeal, sunt atrași în special de conferințele de joi, organizate săptămânal de Muzeul Municipiului București, conferințe care tratează teme istorice și sociale, legate de Capitală.

Prima conferință din anul 2015, de pildă, "Mașina Timpului în București", susținută de Cristian Radu pe 19 februarie, a atras 163 de persoane, dintre care 141 din categoria de vârstă 18-25. Muzeul transmite totodată că, din cauza numărului mare de participanți anunțat pe pagina de Facebook a muzeului, conferința a fost repetată în ziua următoare.

Alte exemple în acest sens sunt conferința „Evoluția cartierului Vatra Luminoasă", organizată pe 12 martie și susținută de Andrei Răzvan Voinea, la care au participat 51 de tineri din categoria de vârstă amintită (dintr-un total de 87 de participanți), conferința „Bucureștiul arhitectului Petre Antonescu", din 19 martie, la care au participat 50 de tineri (dintr-un total de 98 de participanți), dar și cea mai recentă conferință, susținută de Robert Stoiculescu pe 26 martie: „Locuirea la margine de București- între problemă socială și spațială". La acest eveniment au participat 58 de tineri, dintr-un total de 85 de participanți, acesta fiind unul dintre evenimentele care au fost, de asemenea, reluate la o dată ulterioră, din cauza numărului mare de participanți anunțați.

Un alt aspect important care a apropiat muzeul de tineri, conform sursei citate, este prezența constantă pe Facebook. Muzeul Muncipiului București are, alături de Muzeul Țăranului Român, cea mai activă prezență pe rețeaua de socializare menționată (dintre muzeele cu sediu în Capitală).